Популярне

Корпоративна культура на підприємстві

Для ефективного функціонування кожне підприємство повинно мати у наявності матеріальні, нематеріальні, фінансові та трудові ресурси.

Проте, якщо з матеріальними, фінансовими та нематеріальними ресурсами простіше: отримуєш знання і правильно їх використовуєш, то з трудовими ресурсами (в тому числі людським потенціалом) не так легко управляти, зважаючи на його специфічність.
Тому, для того, щоб прибутковість фірми була високою, в залежності  від управління людськими ресурсами на підприємстві, слід сформувати корпоративну культуру. Вона повинна складатися з ідей, поглядів та цінностей, які розділяють усі працівники та співробітники фірми. Адже будь-яка організація – це в першу чергу люди, які в ній працюють. При створенні корпоративної культури на вашому підприємстві потрібно пам’ятати, що її основною метою є формування поведінки персоналу на виконання цілей підприємства. Цього можна добитися прив’язавши завдання кожного підрозділу  до особистої відповідальності та до особистих цілей всіх працівників. Потрібно, щоб кожний з них розумів, що це не лише основне завдання підприємства, а й їхнє основне завдання. Проте, це не завжди легко. Варто враховувати і самий напрямок діяльності підприємства, і його потенціал і головну місію, яка стоїть перед організацію для того щоб сформувати саме ту корпоративну культуру, яка стане вашим стратегічним інструментом в подальшому. Адже, для того, щоб щось отримати, потрібно щось вкласти. І людський ресурс не виняток. Щоб отримувати хорошу роботу працівників, потрібно викликати в них інтерес, а щоб цей інтерес був, необхідно щоб вони цього захотіли, а щоб вони цього захотіли потрібно правильно сформувати корпоративну культуру на підприємстві.
 

Марійка Міньковська
Всі статті автора

Бізнес

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією