Популярне

Пілінг в домашніх умовах

Для того, щоб оздоровити шкіру, надати їй привабливого вигляду, а також позбутися жирного блиску, потрібно час від часу робити декілька простих процедур, основна з яких – пілінг.

Пілінг буває двох видів:
1)    механічний ( очищення шкіри за допомогою скрабів та спеціальних щіточок для чищеня);
2)    хімічний ( дозволяє провести комплексне очищення шкіри за допомогою кислот, проводиться в салонах).
Також виділяють поверхневий, серединний та дуже глибокий пілінг.
У домашніх умовах можна проводити тільки механічний поверхневий пілінг, усі інші види слід залишити спеціалістам. Якщо у Вас виникло бажання зробити глибоку очистку – рекомендуємо не робити цього самостійно, оскільки можете спровокувати серйозні пошкодження шкіри з плачевними наслідками.
Існує декілька простих дій в поєднанні з пілінгом, які позитивно вплинуть на стан Вашої шкіри:
- полюбіть лазню. Добре розпарена шкіра обличчя краще піддається скрабуванню. Для цього навіть не потрібно купувати спеціальні засоби, ідеально підійдуть вівсянка, рис, ківі, полуниця або кава;
- замініть скраб на гоммаж. Що ж таке гоммаж? Гоммаж – це крем, який на декілька хвилин наносять на шкіру без додаткових дій тертя. Він самостійно розм’якшує омертвілі частинки шкіри, а також розчиняє бруд, опісля засихає у своєрідну тоненьку прозору плівочку, яку Ви знімаєте разом із прилиплою ороговілою тканиною, брудом та себумом (шкірним жиром). Одним словом, гоммаж – це найніжніший вид піллінгу, який очищає та оновлює шкіру з найбільш бережним до неї ставленням, аніж інші засоби. Для чого він потрібен? Якщо Ваша шкіра досить суха, то скраб пошкодить її ще більше. Тому потрібно підбирати вид піллінгу відповідно до типу шкіри;
- не тріть надмірно свою шкіру. Скраб наносьте ніжними рухами кінчиками пальців, шар епідермісу намагайтеся відчистити якомога ніжніше. Вам ж не потрібне зайве почервніння? Будьте обережні! Скраб не можна втирати в шкіру під очима, засіб може випадково потрапити в очі й пошкодити зір. До того ж, шкіра під очима дуже тоненька й майже не потребує впливу пілінгу;
- придбайте декілька щіточок. Не завжди пальці є ефективними. Для того, щоб краще очистити пори, потрібні спеціальні  щіточки, завдяки яким можна зробити мікромасаж та додатково розслабитися. Такі дії повертають шкірі пружність, а також покращують кровообіг;
- постійно зволожуйте шкіру. Як відомо, ораганізм людини на 80% складається з води. Усі звикли, що підтримувати водний баланс потрібно за допомогою пиття, забуваючи, що для шкіри найбільш ефективним є зовнішнє зволоження. Після того, як ви зробили пілінгові процедури, Ваша шкіра потребує швидкого оновлення. Не забувайте постійно протирати її спеціальними лосьйонами, а також нежирними кремами;
- зробіть пілінг регулярною процедурою. Одноразова процедура пілінгу тільки на мить створить ілюзію покращення. Для того, щоб досягнути справді позитивного  результату – потрібно робити пілінг потрібно регулярно. Але не захоплюйтесь! Одного разу на тиждень буде цілком достатньо.
 

Ольга Рогацька
Всі статті автора

Здоров`я

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією